Vaskerekek - a MaViTE blogja

Kiskorunk óta tudjuk, hogy a villamos csilingel, fapados, kalauz van rajta és köpködni tilos. Ezek a villamosra egykor oly jellemző érzések, gondolatok mai rohanó világunkban, tömött Combinókkal, egymás után haladó Bartók Béla úti csuklósokkal és halkan suhanó hannoveri banánokkal nehezen érzékeltethetők. Egy csapat amatőr villamosmániás felvállalta, hogy a fent említett romantikát - másokkal is összefogva - vissza kívánja adni az utazóközönségnek, mely ma már alig emlékszik rá.

Friss topikok

  • Comandante en Jefe: @zsoci: Nem is a teljes típustörténetet hiányoltam. Az tökre tetszett, ahogy elhelyeztétek az esem... (2013.09.20. 10:20) A Bengáli rövid históriája II.
  • zoli_: Szuperek vagytok :-) :-) :-) :-) (2013.09.05. 19:30) Újabb kis lépések
  • MaViTE: @siófoki35: A távlati cél természetesen a közlekedtetés. Először azonban gördíthető kiállítási tár... (2013.08.29. 21:41) Mai ezres

Címkék

(Ki)vontatási feszültség

2013.06.20. 23:40 MaViTE

És az ikrek felkeltek 8 éves álmukból.

Tegnap a kőbánya dolgozóinak közreműködésével kivontattuk a szabadba a két kocsit, hogy minden részükhöz megfelelően hozzáférhessünk. A járművek viszonylag jó állapotban vannak, a fedett helyen való tárolás sokat jelentett.

IMG_9488.JPG

A villamosok kihúzásához a bányában dolgozó gépek segítségét kértük, melyeknek nem okozott nehézséget a könnyen guruló villamosok mozgatása. A művelet során mind izgalommal néztük, vajon minden rendbe lesz-e, nem szorulnak a kerekek, nincs előttünk akadály.

IMG_9500.JPG
A hátsó kocsi (2576) azonban nem egészen ugyanabban az irányban állt, mint az első, így fel kellett emelni, és irányba kellett tenni. Itt szintén a nehézgépek működtek közre, mely nem mindennapi látványt nyújtott. A művelet kellő körültekintéssel, sikeresen lezajlott. Köszönjük a bányászoknak!

IMG_9507.JPG
Miután az ikrek kiszabadultak, az egész csapat felrohant a közeli dombra, hogy elkészítse az első, teljes képeket. Ezután azonban a munkavezetők kellő diplomáciai érzékkel rávették a díszes társaságot a munkavégzésre, mely során:
- lemostuk a két kocsit
- leszereltük a 2576 psz. kocsi életmentőit - ruháink tisztaságára való tekintet nélkül
- eltávolítottuk a 2577 psz. tetőn lévő berendezéseit, eszközeit

IMG_9513.JPG
A munka 10 órától du. 5 óráig tartott, melyből mindenki tevékeny részt vállalt, ennek megfelelően koszos is lett, nehogy munka nélkül maradjanak a mosógépek.

Feladatainkat elvégeztük, eredményeinkkel elégedettek lehetünk. A naplementében sütkéreztünk, miközben tekintetünkkel a jövőbe néztünk... vagyis a többi leszerelendő alkatrészre.

IMG_9525.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vaskerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr365371512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.